Herken je één of meer van onderstaande punten?

 • Verlang je ernaar de creatieve denkkracht in jezelf toe te laten en wakker te schudden?
 • Werk je met teams die vastgeroest en verkleefd zijn in een web van regels en kaders?
 • Wil je op een proactieve en energieke manier uitdagingen in organisaties aan kunnen pakken?
 • Wil je leren energierijke bijeenkomsten te begeleiden waarin mensen gezamenlijk meer en betere mogelijkheden vinden?
 • Wil je krachtige tools en werkvormen leren om groepen effectief te faciliteren bij groei en ontwikkeling?

Word dan innovatief facilitator!

In deze 6-daagse opleiding leer je alles om anderen te helpen het denken in cirkeltjes te doorbreken en ze daarmee succesvoller, onderscheidender en innovatiever te maken. Het is aangetoond dat mensen die deze vaardigheid bewust inzetten meer geluk en succes ervaren.

Tijdens deze opleiding leer je in 6 dagen hoe de rol als facilitator werkt en hoe je anderen daarbij meeneemt. Je kunt met het geleerde meteen aan de slag. Tijdens deze opleiding werken we op drie niveaus, te weten:

Niveau 1: Persoonlijke groei

 • Je ontdekt je belemmerende overtuigingen, waardoor je nog meer gebruik maakt van je persoonlijke kwaliteiten.
 • Je past de theorie direct toe, waardoor je zicht krijgt op je sterke kanten en in een veilige setting kan oefenen waar het nog beter kan.
 • Door de feedback van de trainers en medecursisten laat je het licht schijnen op wat je nu nog gewoontjes vindt, waardoor je zelfvertrouwen als facilitator enorm toeneemt.

Niveau 2: Vaardigheid om het innovatieve proces te begeleiden

 • Je leert het proces van vernieuwing met bijbehorende fases, regels en valkuilen kennen en toepassen.
 • Je leert hoe je gezamenlijk een krachtige probleemstelling formuleert.
 • Je leert problemen proactief te benaderen waardoor er direct al nieuwe ideeën ontstaan.
 • Je leert diverse werkvormen toepassen die creativiteit stimuleren, toepasbaar in brainstormsessies en werkoverleg.

Niveau 3: Organisatieontwikkeling

 • Je leert hoe je een groep stimuleert om nieuwe oplossingen en mogelijkheden te vinden.
 • Je leert hoe je in je rol als facilitator helpt bij het maken van krachtige keuzes.
 • Je leert welke obstakels leiden tot stagnatie van vernieuwing, zodat ideeën niet alleen worden omgezet in actiepunten, maar ook worden uitgevoerd.

Voor jouw organisatie levert het investeren in deze opleiding zowel tijd- als geldbesparing op. Het is dan niet meer nodig om bij iedere uitdaging onnodig lang te worstelen of geld uit te geven aan een externe partij die organisatieontwikkeling begeleidt. Met jouw kennis bouwen jullie gezamenlijk aan de flexibiliteit en veerkracht van jullie organisatie, waardoor jullie in staat zijn om samen met plezier en succes te ontwikkelen.

De trainers tijdens deze opleiding zijn Lotte Hoogers en Erna Reiken. Lotte (eigenaar van jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling) is van nature een creatief denker, heeft talent voor faciliteren en ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van professionals. Erna (eigenaar van Yondering) is gecertificeerd creatief facilitator en heeft een uniek model ontwikkeld dat gegarandeerd tot succesvolle groei en ontwikkeling leidt. Wij weten als geen ander dat de tijd van stilstand voorbij is. Wij geloven in de stelling “als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Als innovatief facilitator ben jij in staat teams en organisaties hierbij te begeleiden.

Wij geloven in de kracht van kleine groepen; minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Er is voldoende groepsdynamiek om van elkaar te leren en tegelijk is er veel veiligheid en aandacht om kwetsbaar te zijn en echt te leren.

Bij de opleiding krijg je de volgende bonussen

 • Werkmap en -materiaal met praktische handvatten voor dagelijks gebruik,
 • Twee individuele coachingsgesprekken, in te zetten op het moment dat jij het nodig hebt,
 • Onbeperkt toegang tot de online academie met alle theorie en werkbladen,
 • Drie maanden lang een wekelijkse implementatieboost per e-mail na afloop van de opleiding.

Planning
De opleiding bestaat uit 6 trainingsdagen. De volgende groep start binnenkort, de eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. De opleiding vindt plaats op donderdagen, de exacte data bepalen we in overleg. De opleiding wordt in (de omgeving van) Deventer verzorgd.

Wij geloven in de kracht van kleine groepen, minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Er is dan voldoende groepsdynamiek om van elkaar te leren en tegelijk is er veel veiligheid en aandacht om kwetsbaar te zijn en echt te leren.

Wil je weten of deze opleiding geschikt is voor jou? Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil weten of deze opleiding iets voor mij is!

Aanhef

Voornaam (*)

Achternaam (*)

E-mail (*)

Telefoon

Organisatie

 

Dit zeggen de deelnemers over de opleiding

"De opleiding tot innovatief facilitator is een verdiepingsslag voor mezelf en bovendien gelijk toepasbaar. Zo heb ik het inzicht gekregen dat brainstormen zoals ik het tot nu toe altijd heb gedaan, maar een begin is van een goede brainstormsessie. Het moment dat het pas echt gaat beginnen is in "brainstormsessies-old school" meestal het eindpunt. Bovendien ben ik me nu ieder zakelijk gesprek dat ik voer bewust van de vraagstelling. Het doorvragen naar de vraag achter de vraag gaat ook steeds vanzelfsprekender. Lotte en Erna zijn rustig, professioneel, goed op elkaar ingespeeld en zorgen voor een veilige leeromgeving."
Manon Jonquiere-Steffann, adviseur/trainer bij Axilium smart software creators

“Door de opleiding voel ik me bewapend om uitdagingen samen met anderen echt aan te pakken. Vanaf nu bouw ik tijd in om het innovatieve proces bewust in gang te zetten. En ik stimuleer anderen om dit ook te doen.” “Jullie zijn super enthousiasmerend!”
Andrew Smith, projectleider Hogeschool InHolland

“Je hoeft voor deze opleiding niet te denken dat je creatief moet zijn. Je kunt het geleerde toepassen in elke situatie op elke werkplek. Dus zinvol voor iedereen. Als nou heel Nederland deze opleiding gaat doen, krijgen we een heel andere samenleving.” “De opleiding heeft een degelijke opbouw en er is veel ruimte om te oefenen. Complimenten!”
Peter Poortinga, directeur basisschool De Morgenster

“Ik ben meer proactief gaan denken, voor alles blijkt een oplossing mogelijk. En dat is een heerlijke ontdekking. Door deze manier van denken en handelen benader ik mijn collega’s ook op een andere manier waardoor er mogelijkheden voor oplossingen ontstaan.” “Jullie zijn heel kundig en het waren leuke, gezellige, inspirerende opleidingsdagen.”
Ria, woningbouwcoöperatie

“Door de opleiding heb ik een bredere kijk en nieuwe handvatten gekregen om een probleem, uitdaging of innovatie op een andere en creatieve manier te benaderen. Ik ben meer rekening gaan houden met de opvatting en beeldvorming van anderen, waardoor ik mijn inhoud en hulpaanbod beter afstem op het probleem van de ander.” “Bedankt voor jullie openheid en betrokkenheid. Er was een fijne, veilige en open sfeer, waarin veel ruimte voor eigen inbreng was. Top!”
Arjan, leerkracht basisonderwijs

“Deze opleiding heeft mij wakker geschud! Door probleemstellingen op een positieve maar vooral creatieve manier te benaderen, kom je vaak tot een ander inzicht. Het heeft de creativiteit in mij losgemaakt. Er is overduidelijk een chemie tussen de trainers Lotte en Erna. Ze vullen elkaar goed aan. Ze zijn open, oprecht geïnteresseerd in de cursist en in staat de cursist te enthousiasmeren en te motiveren.”
Marjon Morsink, Mijande Wonen

Nog vragen?

Dat kan natuurlijk altijd. Aarzel niet en neem gerust CONTACT op. Dan kijken we samen of deze opleiding echt is wat jij nodig hebt. Ook als dat niet zo is, zullen we het je eerlijk zeggen.

DE OPLEIDING "VAN ONMACHT NAAR VEERKRACHT" IS EEN SAMENWERKING MET LOTTE HOOGERS VAN

Peter Poortinga, directeur bij basisschool De Morgenster, Wierden:

"Je hoeft voor creatief denken niet te denken dat je creatief moet zijn. Je kunt het toepassen in elke situatie op elke werkplek. Dus zinvol voor iedereen. Als nou heel Nederland dit gaat doen krijgen we een heel andere samenleving."Lotte Hoogers en Erna Reiken zijn de vaste trainers van deze opleiding.

Deelnemer in-company opleiding innovatief facilitator:

“Het model voor creatief en probleemoplossend denken zorgt ervoor dat je systematisch tot creatieve ideeën kan komen. Iedereen kan het! Tijdens de training was er een open sfeer in de groep. Ik had het gevoel dat ik mag leren. Je hoeft het niet direct te kunnen. Veel positieve feedback ontvangen die direct toepasbaar is. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga naar huis met hele bruikbare instrumenten.”

ERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Dorpsstraat 22
7437 AJ BATHMEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden in creatief en innovatief denken? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | privacy reglement | KvK 60155981 | BTW-ID NL00164585B27 | vormgeving © Ontwerpstation