DOWNLOADS BIJ MINI-LESSEN UIT OPLEIDING

WERKBLAD "5 KEER WAAROM"
Neem de tijd om je probleem of verlangen goed te onderzoeken door 5 keer de waarom-vraag te stellen en gebruik dit werkblad voor je antwoorden.
>> DOWNLOAD HIER <<

WERKBLAD "LATERAAL DENKEN MET EDWARD DE BONO"
Meer mogelijkheden vinden voor je verlangen? Echt out-of-the-box denken? Nieuwe verbindingen maken? Gebruik deze oefening en je ontdekt mogelijkheden die je anders niet zou hebben gevonden!
>> DOWNLOAD HIER <<

WERKBLAD "KIEZEN MET DRAAGVLAK"
Samen kiezen uit veel gevonden mogelijkheden voor je verlangen, zonder ellenlange vergaderingen? Gebruik deze eenvoudige techniek!
>> DOWNLOAD HIER <<

Deze werkbladen horen bij de mini-lessen uit onze deze opleiding tot innovatief facilitator in zorg en onderwijs, waar je anderen helpt het denken in cirkeltjes te doorbreken en ze daarmee succesvoller, onderscheidender en innovatiever te maken. Het is aangetoond dat mensen die deze vaardigheid bewust inzetten meer geluk en succes ervaren.

Tijdens deze opleiding leer je hoe de rol als facilitator werkt en hoe je anderen daarbij meeneemt. In het programma komt het volgende aan bod.

  • Je leert hoe je bij jezelf en anderen het denken in cirkels doorbreekt.
  • Je leert hoe je een krachtige probleemstelling of uitdaging formuleert.
  • Je leert hoe jij als facilitator teams helpt nieuwe oplossingen voor (oude) problemen te vinden.
  • Je leert hoe je in je rol als facilitator teams helpt bij het maken van krachtige keuzes.
  • Je leert welke gebruiken en gewoontes innovatie stimuleren.
  • Je leert welke obstakels leiden tot stagnatie van groei en ontwikkeling.

De trainers tijdens deze opleiding zijn Lotte Hoogers en Erna Reiken. Lotte (eigenaar van jadoe! persoonlijke groei en teamontwikkeling) is van nature een creatief denker, heeft talent voor faciliteren en ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden en ontwikkelen van professionals. Erna (eigenaar van Yondering) is gecertificeerd creatief facilitator en heeft een uniek model ontwikkeld dat gegarandeerd tot succesvolle groei en ontwikkeling leidt. Wij weten als geen ander dat de tijd van stilstand voorbij is. Wij geloven in de stelling “als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg.” Als innovatief facilitator ben jij in staat teams en organisaties hierbij te begeleiden.

Eind maart 2018 starten we weer met de opleiding. Wil je weten of deze opleiding geschikt is voor jou? Vul onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, ik wil weten of deze opleiding iets voor mij is!

Aanhef

Voornaam (*)

Achternaam (*)

E-mail (*)

Telefoon

Organisatie

 

Wat zeiden anderen over deze opleiding?

“Je hoeft voor innovatief denken niet te denken dat je creatief moet zijn. Je kunt het geleerde toepassen in elke situatie op elke werkplek. Dus zinvol voor iedereen. Als nou heel Nederland deze opleiding gaat doen,s krijgen we een heel andere samenleving.”
Peter Poortinga, directeur basisschool De Morgenster

“Ik ben meer proactief gaan denken, voor alles blijkt een oplossing mogelijk. En dat is een heerlijke ontdekking. Door deze manier van denken en handelen benader ik mijn collega’s ook op een andere manier waardoor er mogelijkheden voor oplossingen ontstaan.”
Ria, woningbouwcoöperatie

“Door de opleiding heb ik een bredere kijk en nieuwe handvatten gekregen om een probleem, uitdaging of innovatie op een andere en creatieve manier te benaderen. Ik ben meer rekening gaan houden met de opvatting en beeldvorming van anderen, waardoor ik mijn inhoud en hulpaanbod beter afstem op het probleem van de ander.”
Arjan, leerkracht basisonderwijs

“Deze opleiding heeft mij wakker geschud! Door probleemstellingen op een positieve maar vooral creatieve manier te benaderen, kom je vaak tot een ander inzicht. Het heeft de creativiteit in mij losgemaakt. Er is overduidelijk een chemie tussen de trainers Lotte en Erna. Ze vullen elkaar goed aan. Ze zijn open, oprecht geïnteresseerd in de cursist en in staat de cursist te enthousiasmeren en te motiveren.”
Marjon Morsink, Mijande Wonen

Nog vragen?

Dat kan natuurlijk altijd. Aarzel niet en neem gerust CONTACT op. Dan kijken we samen of deze opleiding echt is wat jij nodig hebt. Ook als dat niet zo is, zullen we het je eerlijk zeggen.

DE OPLEIDING "VAN ONMACHT NAAR VEERKRACHT" IS EEN SAMENWERKING MET LOTTE HOOGERS VAN

Gratis dit e-book downloaden en regelmatig geïnspireerd worden met artikelen over flexibel, creatief en innovatief handelen? Vul het formulier hieronder in! Je kunt je altijd eenvoudig weer afmelden.

Download 
gratis het e-book "In 5 Stappen Naar Jullie Beste Onderwijs"
dit veld niet invullen s.v.p.

Maartje, adviseur bij Communicatiebureau GH+O, Leeuwarden:

"Iedereen heeft kwaliteiten die hij zelf misschien nog niet kent. Met deze training kan je ze leren kennen. Zelf ben ik zekerder geworden over presenteren. Ik vind jullie manier van trainen heel prettig. Jullie leggen duidelijk uit, staan open voor vragen/feedback en zijn flexibel. Gewoon prettige mensen!"Lotte Hoogers (l) en Erna Reiken (r) zijn de vaste trainers van deze opleiding.

Deelnemer in-company opleiding innovatief facilitator:

“Het model voor creatief en probleemoplossend denken zorgt ervoor dat je systematisch tot creatieve ideeën kan komen. Iedereen kan het! Tijdens de training was er een open sfeer in de groep. Ik had het gevoel dat ik mag leren. Je hoeft het niet direct te kunnen. Veel positieve feedback ontvangen die direct toepasbaar is. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ga naar huis met hele bruikbare tips.”

ERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Polderdijk 4
6914 KJ HERWEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden in creatief en innovatief denken? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | privacy reglement | KvK 60155981 | vormgeving © Ontwerpstation