IK HEB EEN MISSIE: IN 2025 KAN IEDEREEN IN NEDERLAND YONDEREN.

Toen ik als leraar Engels en leidinggevende in het onderwijs werkte, was ik (weet ik achteraf) niet echt op mijn best, en zeker niet op mijn gelukkigst. Ik liet mijn grootse ambities over de ideale les Engels al snel vervagen door routine en de overtuiging: "dat kan of mag toch niet." Ik liet me snel door (af en toe demotiverende maar goed bedoelde) adviezen van ervaren collega's leiden. "Nee, je kunt beter niet van het boek afwijken, anders komen we in de knoop met de toetsen." Zo werkte ik jaren in de onderwijssector, totdat ik op een dag wist: zoals het nu gaat, zo wil ik het niet meer. Maar hoe dan wel?

Achteraf gezien was dat een eerste cruciale stap. Ik stopte met denken in problemen en ging op zoek naar mogelijkheden. Ik ontdekte mijn aangeboren creatieve denkkracht bij het aangaan van uitdagingen. Daardoor ging ik me meer en meer verdiepen in hoe het proces rond creativiteit en innovatie werkt en paste de inzichten toe in mijn eigen zoektocht.

Het werd me al snel duidelijk waarom ik in het verleden niet of nauwelijks succes ervoer.

  • Ik was bang om fouten te maken en durfde niet uit mijn comfort zone te stappen.
  • Ik maakte mezelf afhankelijk van mijn omstandigheden in plaats van zelf keuzes te maken.
  • Ik stroomde over van de belemmerende gedachten en durfde daardoor nooit initiatief te nemen.
  • Ik vertrouwde op routine en het bekende en wist niet hoe ik meer en betere mogelijkheden kon vinden, laat staan ook werkelijk uit te voeren.

Herken je dat uit je eigen organisatie? Voor mij veranderde dat gelukkig snel. Ik durfde met mijn nieuwe mindset en vaardigheden weer flexibel te denken en begon te floreren. Door me verder te verdiepen in de fases, regels en valkuilen van een ontwikkelproces, ontdekte ik niet alleen hoe ik zelf belemmeringen overwon en groeide, maar ook hoe ik anderen daarbij kon helpen. Steeds vaker hoorde ik van mensen: "Ik wist niet ik het in me had," of "Ik zou willen dat ik dit jaren geleden al wist," en toen hakte ik de knoop door: hier ga ik mijn werk van maken.

Vertrouwen en een flexibele mindset

In de steeds sneller veranderende 21ste eeuw moet iedereen leren omgaan met de onvoorspelbaarheid van onze (nabije) toekomst. Om de angst voor een onzekere toekomst te kunnen overwinnen, zijn vertrouwen en een flexibele mindset cruciaal. En dat is waar ik je bij help.

Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, zei dit over mijn aanbod:
"Een training van Erna zet je letterlijk aan het denken, en aan het werk! Je leert in korte tijd dat je als organisatie en als mens vaak vastgeroest zit in bepaalde denkpatronen en je leert hoeveel rijker oplossingen en antwoorden worden als je creativiteit toelaat in je denkproces. Erna begeleidt deze training met scherpte en humor, zodat alle aanwezigen in korte tijd tot ongekende creativiteit komen."

Waarom werken met mij? Ik was meer dan tien jaar werkzaam in het onderwijs als leraar, teamleider en programmamanager bij de Onderwijscoöperatie. Ik ben een gecertificeerd en zeer ervaren innovatief faclitator en beeldend kunstenaar. Door deze unieke combinatie ken ik zowel de non-profit wereld als het innovatieve proces van binnen en buiten.

Benieuwd hoe ik mensen met vertrouwen laat innoveren?

Lees verder op de pagina AANBOD om te zien wat ik aanbied om je te helpen.

Gratis dit e-book downloaden en regelmatig geïnspireerd worden met artikelen over flexibel, creatief en innovatief handelen? Vul het formulier hieronder in! Je kunt je altijd eenvoudig weer afmelden.

Download 
gratis het e-book "In 5 Stappen Naar Jullie Beste Onderwijs"
dit veld niet invullen s.v.p.







"Door te Yonderen zijn we als school, maar ook persoonlijk, weer een stap verder gebracht in waar we mee aan de slag willen. Ik heb nieuwe inzichten en meer structuur in creatief denken door Erna als een enthousiaste, prettige en inspirerende trainster."

Medewerker Grafisch Lyceum Rotterdam

ERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Polderdijk 4
6914 KJ HERWEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden in creatief en innovatief denken? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | privacy reglement | KvK 60155981 | vormgeving © Ontwerpstation