Help moeiteloos beweging en groei te realiseren in je team, met maximale inzet en creativiteit van het aanwezige innovatieve DNA, om zo blijvend en duurzaam de (onderwijs)kwaliteit te ontwikkelen.

Ben je (team)leider of bestuurder en

 • wil je leiding geven aan een professionele leergemeenschap, maar worstel je met jouw (nieuwe) rol?
 • vraag je je af hoe je team(s) zó kunt ondersteunen dat er pro-actief en effectief gewerkt wordt aan verhoging van de organisatiekwaliteit?
 • verlang je naar een team waarin iedereen zijn of haar eigen professionele ruimte niet alleen kent, maar ook neemt?
 • wil je niet langer je verantwoordelijk voelen voor de problemen van je collega's, maar hen inspireren en motiveren om zelf actief een bijdrage te leveren aan de oplossing?

Dan ben je zeker niet de enige. Het is voor de meeste leidinggevenden niet eenvoudig om de juiste stappen te zetten in de ontwikkeling naar een professionele leergemeenschap waar excellent onderwijs voorop staat. Het lukt ze niet om groei en ontwikkeling écht en duurzaam vanuit het team te laten komen. Bovendien zijn bijeenkomsten waarin oprecht samen naar nieuwe mogelijkheden wordt gezocht vaak energieslurpend en frustrerend. Daardoor ervaren leiders regelmatig tegenslag en weerstand en kunnen ze niet doen waar hun passie ligt: leiding geven aan groots denken en echte groei in een lerende organisatie.

Maar dit hoeft niet zo te zijn! Er zijn wel degelijk leiders die werken met teams die in gezamenlijkheid en succesvol blijven groeien in deze continu veranderende 21ste eeuw. Ze gaan moeiteloos met de snelle ontwikkelingen in en buiten de organisatie om en zorgen dat hun collega's focus, impact en flexibiliteit ervaren zodat ze samen garant staan voor de beste (leer)opbrengsten.

Wat is hun geheim? Het grote kenmerk van deze leiders is dat ze de stappen en regels in een proces van groei en innovatie bewust kennen en hanteren. Ze weten precies met welke vragen ze collega's kunnen motiveren en inspireren bij het zoeken naar mogelijkheden en deze ook succesvol uit te laten voeren. Bovendien weten ze als geen ander welke valkuilen op de loer liggen en hoe deze bespreekbaar te maken of te helpen ontwijken.

Wat is er nodig om dit te bereiken? Kennis van de fases, regels en valkuilen bij groei, creativiteit en innovatie. En dat is precies wat je in mijn VIP-dag Van Weerstand Naar Leerstand gaat leren.

Ja, ik wil weten of deze VIP-dag iets voor mij is!

Aanhef

Voornaam (*)

Achternaam (*)

E-mail (*)

Telefoon

Organisatie

 

Meedoen aan de VIP-dag levert je het volgende op:

 • Veel persoonlijke aandacht in een intieme setting (maximaal 4 personen) zodat je meteen stappen zet in het creëren van focus op groei en ontwikkeling.
 • Je ontdekt de 5 stappen die noodzakelijk zijn om leiding te geven aan duurzame groei en vooruitgang; vanaf een uitdaging in de organisatie (klein of groot) tot de succesvolle uitvoering van de oplossing.
 • Je leert krachtige gesprekstechnieken om bij collega's moeiteloos actie te ontketen en ze te laten denken in mogelijkheden.
 • Je leert welke mindset nodig is om leiding te geven in een team waar mensen pro-actief werken aan ontwikkeling en geen afwachtende houding hebben.
 • Je leert technieken om het cirkeltje waarin vaak wordt gedacht te doorbreken en de comfort zone te vergroten.
 • Aan het eind van deze dag heb je een concreet actieplan voor 1 of meerdere uitdagingen in jullie team waar je meteen mee aan de slag kunt om het geleerde in de praktijk te brengen.

Je begeleider bij deze VIP-dag is Erna Reiken. Ik ben gecertificeerd creatief facilitator en heb een uniek model ontwikkeld dat gegarandeerd tot succesvolle groei en ontwikkeling leidt. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het was om collega’s (en mijzelf!) in beweging te krijgen en ik kan jou helpen om deze worsteling achter je te laten. Het is mijn missie dat in 2025 iedereen in Nederland succesvol creatief en innovatief kan denken.

Bonus

Wanneer je je aanmeldt voor deze VIP-dag, dan krijg je ook het volgende

 • Na afloop van de VIP-dag ontvang je 3 maanden lang een wekelijkse implementatie-boost per mail met tips, coaching en reflecterende vragen.
 • We plannen na de VIP-dag een gratis coachingssessie van een half uur. Insteek van dit gesprek, dat zo’n 30 minuten zal duren, is om jou te helpen het geleerde optimaal te benutten. We onderzoeken samen hoe je het geleerde in praktijk brengt en hoe je hier nog verder in kunt groeien.
 • Je krijgt heldere en praktische checklisten om het geleerde gemakkelijk in de praktijk te brengen.

Reageer dus vandaag nog als je interesse hebt om deel te nemen! Je kunt dit doen door onderstaande formulier in te vullen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op voor een gesprek, waarbij we kunnen bespreken of de VIP-dag inderdaad passend is om te helpen in jouw situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Ja, ik wil weten of deze VIP-dag iets voor mij is!

Aanhef

Voornaam (*)

Achternaam (*)

E-mail (*)

Telefoon

Organisatie

 

Nog vragen?

Dat kan natuurlijk altijd. Aarzel niet en neem gerust CONTACT met me op. Dan kijken we samen of deze VIP-dag echt is wat jij nodig hebt. Ook als dat niet zo is, zal ik het je eerlijk zeggen.

Gratis dit e-book downloaden en regelmatig geïnspireerd worden met artikelen over flexibel, creatief en innovatief handelen? Vul het formulier hieronder in! Je kunt je altijd eenvoudig weer afmelden.

Download 
gratis het e-book "In 5 Stappen Naar Jullie Beste Onderwijs"
dit veld niet invullen s.v.p.De workshop 'De 5 Stappen Voor Groots Onderwijs' is door registerleraar.nl gevalideerd. Leraren die deelnemen aan deze training werken actief aan hun bekwaamheid.Halbe Spanjer, bestuurder/rector in het voortgezet onderwijs over de VIP-dag:

"Ik wist niet dat ik het in me had! Stapsgewijs op koers. Het ging alle kanten op en toch ook weer niet. Provocatief, van AU naar… en verder. Een prikkelend proces. Doe ook deze VIP-dag. Een aanrader."

Villa de Bank te Enschede, een prachtige en unieke locatie waar deze VIP-dag plaats vindt. (Op verzoek is een andere locatie natuurlijk ook mogelijk.)

"De VIP-dag heeft mij geholpen bij het coachen van mijn team en bij het maken van keuzes. Ik ben me meer bewust geworden van waarom ik denk en handel zoals ik doe/deed. De VIP-dag helpt je “out of the box” te denken, je creativiteit naar boven te halen en in te zetten met als doel: een concreet plan met resultaat."

Ilse Rasing, teamleider Pro College, Wijchen

"Nooit geweten dat je creatief denken en handelen kunt leren door heel gestructureerd te werken. Erna heeft me dat geleerd. Haar methodiek van Yonderen is even simpel als effectief. Een serie gestructureerde vragen zet je aan het denken en leidt je tot nieuwe oplossingen en nieuwe perspectieven. Je leert ‘het ondenkbare denken’. Gevolg is dat ik met nieuwe moed en energie en ook nog eens handvatten aan de slag kon gaan om de uitdagingen in mijn leven aan te gaan. Met succes ook, want een aantal van de muizenissen in mijn hoofd en obstakels op mijn pad wist ik op te lossen met behulp van de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de VIP-dag."

Wim Jellema, Beleidsadviseur Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

ERNA REIKEN
0624 978 220

erna@yondering.nl
Postadres:
Polderdijk 4
6914 KJ HERWEN


Regelmatig door Yondering geïnspireerd worden in creatief en innovatief denken? Vul hier je naam en e-mailadres in.

Naam:

E-mail:

© Yondering | disclaimer | privacy reglement | KvK 60155981 | vormgeving © Ontwerpstation